04.11.2021 - dr. Aleksander Zadel: Znanje in modrost nista samoumevni dobrini

Znanje in modrost nista samoumevni dobrini
Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja vas v četrtek, 4. novembra 2021, ob 18. uri vabimo na spletno predavanje dr. Aleksandra Zadela z naslovom Znanje in modrost nista samoumevni dobrini. To bo peto in zadnje letošnje predavanje v nizu skupnih dogodkov.
Živimo v časih, ko je odgovor na skoraj vsako vprašanje dostopen z nekaj kliki. Zakaj bi se torej učili in študirali, skratka pridobivali znanje, če ga ves čas nosimo s seboj v žepu in je dostopno v trenutku, ko ga potrebujemo? Preradi pozabljamo, da naše vedenje izvira iz znanja, ki ga nosimo v sebi, ne v našem hlačnem žepu. Razumeti življenje je poseben izziv. Razumeti sebe morda še večji. Kako se odpraviti na pot k sebi, kljub oviram na poti, ki jih predstavljajo instant znanje, svete resnice in prepričljivi guruji?
Predavanju boste lahko prisluhnili na YouTube kanalu Ljudske knjižnice Metlika

Dr. Aleksander Zadel, psiholog in specialist klinične psihologije, je direktor Inštituta za osebni razvoj C.A.R. (Corpus Anima Ratio), soustanovitelj zaposlitvene agencije Competo in ne nazadnje oče štirih otrok. Na Univerzi na Primorskem je soustanovil Oddelek za psihologijo. Svetuje domačim in tujim podjetjem, predvsem pri projektih razvoja tehnik vodenja, motivacije, kadrovske politike in razvoja osebnih ter vodstvenih potencialov zaposlenih. V svojih knjigah Dva obraza enega sveta in Tretji obraz ter s predavanji po šolah pomaga staršem razumeti, kaj lahko preko vzgoje nudimo otrokom, da bodo odrasli v odgovorne, samostojne in samozavestne osebe.