01.10.2021 - Dr. Aksinja Kermauner: Disleksija in skotopični sindrom

 Spletno predavanje

Dr. Aksinja Kermauner: Disleksija in skotopični sindrom
Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja vas ob letošnjem mednarodnem dnevu disleksije vabimo na spletno predavanje dr. Aksinje Kermauner o disleksiji in skotopičnem sindromu.
Predavateljica bo spregovorila o disleksiji in skotopičnem sindromu (tj. sindrom Helen Irlen), s katerim se disleksija lahko zamenjuje ali sopojavlja. Vsakdan z omenjenim sindromom bo predstavila tudi ob vsebini svoje najnovejše slikanice V vrtincu črk, ki je namenjena tako mladim kot odraslim bralcem.

O predavateljici
Dr. Aksinja Kermauner je rasla s knjigami in že od malega dihala kulturniški zrak. O pomenu in vlogi literature pa razmišlja na svojstven način. Leta 1982 je diplomirala na Pedagoški akademiji v Ljubljani, smer slovenščina in likovni pouk. Kasneje se je strokovno izpopolnjevala na Pedagoški in Defektološki fakulteti v Zagrebu. Leta 2010 pa je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani zaključila še doktorski študij na Oddelku za specialno in rehabilitacijsko pedagogiko. 26 let je bila kot učiteljica slovenščine in likovnega pouka zaposlena v Zavodu za slepo in slabovidno mladino v Ljubljani, zdaj pa predava na Pedagoški fakulteti v Kopru. Njeno strokovno področje je tiflopedagogika. Tudi njeno osrednje literarno ustvarjanje je namenjeno slepim in slabovidnim, obenem pa želi slepoto predstaviti videčim in polnočutnim.
Predavanju lahko prisluhnete na YouTube kanalu Knjižnice Brežice.
Četrtek, 7. oktober 2021, ob 18. uri.
Dr. Aksinja Kermauner
Disleksija in skotopični sindrom

 

YouTube kanal Knjižnice Brežice je dostopen na:
https://www.youtube.com/channel/UCFOAF1Iszb6gFEy8Rie7bZw