ROMI, POVABLJENI V KNJIŽNICO

Ljudska knjižnica Metlika pripravlja in izvaja projekt "Romi, povabljeni v knjižnico" v sodelovanju z Centrom za socialno delo Metlika od leta 2003. Poleg prireditev, ki jih za Rome pripravimo v knjižnici, organiziramo posamezne dogodke za otroke, kot so pravljične ure, lutkovne predstave, ustvarjalne delavnice itd. tudi v romskih naseljih. Projekt, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS, vodi Marta Strahinič. 

Informativni video si lahko ogledate tukaj

Projekt Ljudske knjižnice Metlika »Romi, povabljeni v knjižnico« je prejel nagrado IRA (The International Reading Association) za inovativni projekt za promocijo branja v Evropi 2011 (Award for Innovative Reading Promotion in Europe 2011), ki ga IRA podeljuje vsake dve leti od leta 1997 dalje.

Vodja projekta Marta Strahinić je nagrado prejela na 17. Evropski konferenci o branju, kjer je tudi predstavila projekt. Konferenca z mednarodno udeležbo je potekala v belgijskem mestu Mons od 31. 7. do 3. 8. 2011. 

Nagrado je Marti Strahinić predala Victoria Risko (USA), predsednica Mednarodne bralne zveze (IRA).

Projekt naše knjižnice  »Romi, povabljeni v knjižnico« je bil izbran za prejemnika letošnje nagrade Mednarodne Bralne zveze za inovativne projekte za promocijo branja v Evropi (2011 International Reading Association Award for Innovative Reading Promotion in Europe). 

Več tukaj:  Evropska nagrada projektu Romi, povabljeni v knjižnico