17.11.2020 - Dan slovenskih splošnih knjižnic

Spoštovani uporabniki knjižnice, pred nami je TEDEN SPLOŠNIH KNJIŽNIC. Osnovni motiv letošnjega praznovanja je povezovanje z uporabniki, lokalno skupnostjo, med knjižnicami -  da bi ohranili raven dostopnosti do izobraževalnih, kulturnih in ustvarjalnih vsebin, s katerimi krepimo duha v družbi, v času epidemije pa nudimo tudi številna gradiva in vsebine, ki omogočajo uporabnikom podporo pri izobraževalnih procesih na daljavo.
 
V zadnjem letu dni je tako močno narasla izposoja e-knjig (Biblos), uporaba podatkovnih baz in drugih e-vsebin, ki vam jih nudi knjižnica. Vse več bralcev dnevno uporablja Pressreader, brezplačen oddaljen dostop do dnevnega časopisja in revij s celega sveta.
Seveda v tem času izposojamo tudi fizične knjige, ki so kljub bogati digitalni ponudbi še vedno najbolj zaželene. Načine izposoje prilagajamo vladnim ukrepom in priporočilom zdravstvene stroke, a se ves čas trudimo, da bi čim bolj kvalitetno in učinkovito izpolnili vaše želje in potrebe. Zavedamo se, da nas potrebujete in mi smo tu za vas.  Včeraj, danes, jutri!

V spodnjem videu si poglejte utrinke iz projektov, ki smo jih v letošnjem letu prijavile knjižnice za nagrado ZSK.
https://drive.google.com/file/d/1X1U3VRe5clX2SM85VNfn0CB9tpMHP-Su/view

Knjižničarji smo navajeni na spremembe – te so v zadnjih letih stalnica v našem delovanju. Zato smo se tudi novo nastali zdravstveni krizi hitro prilagodili in naredili vse, kar je v naši moči, da bi ostali v stiku z vami. V času pomanjkanja komunikacije, zaprtja šol, vrtcev ter kulturnih, športnih in družabnih organizacij se še bolj zavedamo svojega poslanstva in utiramo drugačne poti do vas. Tako tudi določene prireditve, projekte izvajamo spletno: pravljice na daljavo, zaključek projekta »Poletavci- poletni bralci«, srečanja bralnega kluba, …
 
Najlepša hvala vsem, ki ste se odzvali na naše spletne in ostale dogodke. Vaša povratna informacija nam veliko pomeni in nam daje zagon za delo naprej.
 
Tudi letošnje praznovanje našega tedna, ki ga bomo sklenili z dnevom splošnih knjižnic v petek, 20. novembra, selimo na splet. Spremljajte nas na facebooku, spletni strani, pišite nam ... Za vas bomo pripravili drobna presenečenja, ki vam bodo, verjamemo, polepšala dneve, ki so pred nami.
 
In še najpomembnejše: naša knjižnica je ODPRTA. Na dom si lahko izposodite tudi časopise in revije (tudi zadnje številke). Deluje medknjižnična izposoja. 
Pokličite, pišite nam in dogovorili se bomo o varnem prevzemu knjižničnega gradiva.
 
Ostanimo zdravi in povezani!